Passie en kennis? ’t Zit in de familie.

Botenbouwers, staalmakers en een écht familiebedrijf. Afspraak maken

over ons

We bestaan al sinds 1957. Cees Bruijs richtte Bruijs jachtbouw op en specialiseerde zich in de bouw van stalen motorjachten. In de jaren die volgden, werden we bekend met onze eigen Bruijs Vlet: een type schip waarvan we er wel tientallen maakten. Anno nu bouwen, onderhouden en stallen we nog altijd zeil- en motorboten – en zit zoon Robert Bruijs in het bedrijf.

Als jachtbouwbedrijf kennen we onze klassiekers.

Nog altijd zijn we trots op de Vlet, inmiddels een echte klassieker, maar sinds de jaren negentig zijn we overgegaan op de kotter. Als makers van mooie boten bleven we niet onopgemerkt en zijn we inmiddels al jaren een gerenommeerd jachtbouwbedrijf: in 2005, 2007 en 2012 kregen we een Europese nominatie voor motorboot van het jaar.

Bij de meest recente nominatie werd onze motorboot zelfs verkozen tot winnaar.

Natuurlijk hebben wij, net als ieder bedrijf, ook lastigere tijden gekend. Mede door de financiële crisis hebben we onze staalafdeling breder ingezet dan alleen voor botenbouw. Inmiddels is onze staalafdeling inzetbaar voor tal van andere staalconstructies – en zijn we naast jachtbouwers een staalconstructiebedrijf.

De passie voor boten is er nog altijd en werd nooit minder. Wat we ook maken: de gehele bouw is in eigen beheer op onze werf in Bergen op Zoom. Tot het moment dat een staalconstructie helemaal af is – of dat een nieuw schip de haven uitvaart. En winterstalling voor een boot of grondig bootonderhoud? Ook daarvoor kunt u gewoon bij ons terecht.

Erkend Leerbedrijf

kenteq-erkend-leerbedrijf-logo-1_resized